miksu kulechov yritys

Mistä vielä voisi pienyrittäjä säästää?

Mistä pienyrittäjä voisi vielä säästää?

Oletko muuten kuullut Arttu Wiskarin tuotoksen Sirpan? Aivan loistava, eikö? Mites muuten tilanne on pienyrittäjän kohdalla? Mistä kaikesta pienyrittäjä voisi myös säästää?

Tein tässä listan mistä kaikesta voisi säästää. Jos sinulla on myös lisää ideoita niin kommentoi. Mutta eiköhän lähdetä säästämään.

Sähkö

Veroluokan huojennus

Mikäli yrityksellä on jonkinlaista tuotantoa eli valmistaa vaikka veneitä tai leipoo pullia, niin he voivat päivittää itsensä pienempään veroluokkaan. Sähkön verotus on vuodesta 2015 muuttunut.

Sähköveroluokka 1: 2,253 c/kwh + alv & Sähköveroluokka 2: 0.703 c/kwh + alv

Mikäli teillä on omaa tuotantoa, niin tarkistathan oletko oikeutettu sähköveroluokan huojennukseen. Jos olet oikeutettu, niin voit hakea verottajalta palautuksia viimeiseltä 3 vuodelta takaisin. Tässä et ainoastaan säästä jatkossa mutta saat firmallesi heti lisää rahaa. Tätä jos et viitsi tai halua tehdä, niin varmasti löytyy konsulttiyrityksiä jotka voivat rahaa vastaan tehdä tämän myös puolestasi.

Sähkön siirtomaksut

Sähkönsiirtoa et voi kilpailuttaa. Mutta yrityksillä on erilaisia kulutusprofiileja ja sähkönsiirtoyhtiöillä on myös erilaisia sähkönsiirto tuotteita. Analysoimalla omaa kulutusprofiilia saatat säästää vaihtamalla pelkästään sähkönsiirto tuotetta.

Sähkön hinta

Yrityksillä on usein huomattavasti isommat sähkökulut kuin mitä yksityisillä. Joten sähkön kilpailuttaminen kannattaa. Tällä hetkellä yritykset voivat ostaa sähköä alle markkinahinnan tästä: Sähkö yritykselle. Tätä edullisempaa sähkösopimusta et saa solmittua Y-tunnuksen alle mistään näin edulliseen hintaan.

Koontilasku

Mikäli on mahdollista, niin pyydä koontilasku missä on sähkönsiirto ja myynti samalla laskulla kaikilta toimipisteiltä. Tässä säästät mm. kirjanpitokuluissa.

Led valot

Juttelin yhden Led kauppiaan kanssa ja hän kertoi, että Led lampuilla voi päästä 60 % säästöihin valaistuksessa. Lisäksi takaisinmaksuaika voi olla jopa alle vuosi.

ICT / Tietoliikenne

GSM liittymät

Voit tehdä tämän itse tai konsultin avustuksella. Laske yritysliittymien kokonaisminuutit ja vertaa voisiko nykyisellä operaattorilla olla jokin tuote tai palvelu millä saisit kuluja alas. HUOM. Operaattorin omat yritysmyyjät yrittävät nostaa laskutusta. He eivät välttämättä halua sinulle sitä parasta diiliä. Joten tässä kohtaan voit pyytää apua konsulteilta, jotka eivät laskuta sinua, mutta ottavat omansa operaattoreilta. Lisäksi voit aina pyytää tarjousta myös muilta operaattoreilta.

Internet liittymä

Pyydä useammalta operaattorilta käymään kylässä yritysmyyjä ja pyydä tarjous. Tämä kannattaa katsoa joka vuosi uudelleen koska hinnat tulee jatkuvasti alas.

Hosting

Missä sinulla on yrityksesi kotisivut, domain, sähköpostit ja hosting? Minkälainen kuukausilasku niistä kertyy? Itse ostan kaikki täältä: AxnData. Sivusto latautuu nopeammin kuin muilta palveluntarjoajilta ja muutenkin on 30 % edullisempi kuin GoDaddy.

Vakuutus

Pyydä useammalta eri vakuutusyhtiöltä käymään yritysmyyjä kylässä ja kilpailuta.

Markkinointi

Mimmonen markkinointikanava sinulla on tällä hetkellä käytössäsi? Paikalliset lehdet? TV? Radio? Tänä päivänä jos yrityksesi ei löydy Googlesta tai Facebookista, niin yritystä ei ole olemassa.

Kun yritysmyyjä haluaa myydä jotain, niin hän menee Fonectaan. Kun kuluttajalla tai yrittäjällä on akuutti tarve ostaa jotain, niin hän menee Googleen. Kummassa haluat näkyä paremmin?

Konsultit voivat auttaa sinua tässä mutta jos sinulla on yksi viikonloppu vapaa niin Youtube on paikka missä ihmiset ilmaiseksi opettavat ja näyttävät miten näkyä Googlessa paremmin joko hakukoneoptimoinnin tai Adwordsin avulla. Tätä varten tarvitset vain pannullisen kahvia ja englannin kielen osaamista. Tällä taidolla et tule tarvitsemaan myöskään välistävetäjiä ja kontrolloit kaiken itse.

Jaa / Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *