kryptovaluutta sijoittaminen

Kryptovaluutta sijoittaminen. Kannattaako?

Kannattaako kryptovaluutta sijoittaminen?

Ostin vuodeksi 28 eri kryptovaluuttaa ja tokenia

Kryptovaluutta sijoittaminen on riski vai mahdollisuus? Ostin juuri ennen uutta vuotta 31.12.2017 28 eri kryptovaluuttaa / tokenia noin 500 dollarilla ($) ja pidän niitä vuoden ajan. Raportoin tänne kuvaajien kera viikottain arvon nousut ja laskut. Listaan top 5 nousijat ja top 5 laskijat. Tämä on puhtaasti eksperimentti, missä 52 viikkoa raportoin tähän portfolion tilanteen. Lopputulokseen en pääse siis itse vaikuttamaan millään tavalla.

HUOM! Tämä on henkilökohtainen sijoitusprojekti missä en kehoita ketään sijoittamaan ja jos sijoitat niin sijoita vain omalla vastuullasi. Kehoitan myös aina sijoittamaan sen verran mitä on sinulla varaa hävitä. Kuten muu sijoittaminen, niin kryptovaluutta sijoittaminen on myös riski.

Kryptovaluutta sijoittaminen ei ole itselleni mikään uusi juttu. Myönnän, että seuraan itse aktiivisesti kryptomaailmaa mutta tämä testi on täysin neutraali. Miksi? Koska en pääse vaikuttamaan lopputulokseen.

Millä perusteella valitsin nämä kryptovaluutat?

Minulla on kryptomaailmassa muutamat sijoitussäännöt mitä pyrin seuraan. Katson minkälainen tiimi on taustalla. Minkälainen community. Luen whitepaperin. Mietin mitä ongelmia heidän projektinsa ratkaisee. Kysyn kavereilta. Luen foorumeilta. Liityn Telegram ryhmään. Yksi tekniikka on tarkistaa miten meni ICO: Myytiinkö hetkessä ja sijoittiko sadat vai tuhannet? Viimeinen mutta tärkein on luvataanko voittoja tai ROI:ta koska silloin en sijoita.

Teinkö näin jokaisen coinin kohdalla? En todellakaan. Käytin monen coinin tarkasteluun aikaa noin 5 – 10 min per coini. Mutta pyrin noita sääntöjä tavalla tai toisella myös hyödyntämään. Yleisimmät coinit menivät portfolioon tutkimatta koska niitä olen seurannut jo useamman vuoden. Tästä portfoliosta noin 70 % coineista oli minulle entuudestaan tuntemattomia.

28 kryptoprojektin sijoitusportfolio

binance

(Kuva on ote kryptovaluutta pörssistä 2.1.2018, joukossa muitakin coineja)

Projektissa 86 % coineista / tokeneista oli ostettu Binance kautta. Ja loput HitBTC:n kautta.

hitbtc

(Kuva on otettu HitBTC:n kryptovaluutta pörssistä 2.1.2018)

Alla projektiin valitut kryptovaluutat / tokenit

kryptovaluutta

(Kuva otettu 4.1.2018 Cointracking.info, jokaista ostettu noin 15 $:lla)

Kryptovaluutta sijoittaminen tapahtui näihin projekteihin

TRON, Po.et, Cindicator, Decentraland, CoinDash, Verge, ETHLend, Stellar, Cardano, Ripple, Request Network, PowerLedger, AdEx, IOTA, SALT, LiskHshare, NEO, Bitcoin, GameCredits, EOS, EthereumBitcoin Cash, Litecoin, Edgeless, NEM, Monero & Dash

kryptovaluutta portfolio

(Kuva siitä kuinka kaikkiin projekteihin pyrittiin sijoittamaan tasapuolisesti 15 $ – Osaan sijoitin hieman enemmän)

Projektin aloitin alkuun ostamalla Coinbasesta Bitcoinia, koska siellä käy mm. mastercard. Sitten siirsin bitcoinia Binancelle mistä treidasin 24 coiniin / tokeniin. Ostin jokaista noin 15 $:lla. Loput ostin HitBTC:ltä. Portfolion hallinnassa käytän CoinTracking sivustoa. Jos tämä tuntuu vaikealta niin tein ohjeen tästä prosessista videon kera. Katso tästä: Binance.

Tämä on ensimmäinen päivitys, jonka kirjoittamisen aloitin jo 2.1.2018.  Tästä ensimmäisesta päivityksestä koskien tätä eksperimenttiä tulee kattavampi. Jatkossa käytän vähemmän tekstiä ja näytän enemmän grafiikkaa, missä käsitellään portfolion kehitystä ja viikon nousijat / laskijat.

Mistä idea tähän projektiin?

Mistä tämä projekti sai alkunsa? Kysyin meidän Blockchain Revolution Telegram ryhmässä meinaako joku uuden vuoden kunniaksi ostaa jonkun todella ison portfolion missä enempi tuntemattomampia coineja ja holdaa niitä vuoden ajan? Siitä saatiin pieni keskustelu, josta itse ainakin sytyin. Minulle linkattiin vastaavanlainen missä joku kaveri oli ostanut 100 coinia (10$ kukin) ja päivitti päivittäin portfolion tilannetta. Tuolloin ajattelin, että teen täysin saman mutta 4x vähemmän coineja ja päivitän vain kerran viikossa.

Loppusanat

Päivä jona innostuin tästä projektista täysillä oltiin menossa emännän kanssa Viroon viettämään uutta vuotta. Ajatukseni oli enimäkseen tässä projektissa enemmän kuin uudessa vuodessa.Toivon saavani 52 viikon kuluttua edes omat takaisin, jotta 31.12.2018 voin ostaa uuden matkan mutta entistä viisaampana.

Osallistu keskusteluun

Mitä luulet miten käy? Saanko omani takaisin? Onko sinulla jokin vahva mielipide esittää asiasta. Tarvitsetko muuta tukea? Mitä ikinä sinulla on mielessäsi niin kommentoi se tähän alle. Pyrin mahdollisuuksieni mukaan vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Jaa / Share

7 thoughts on “Kryptovaluutta sijoittaminen. Kannattaako?

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta projektilta. Itse olisin tosin jättänyt Bitcoinin suosiolla pois tuosta. Jotenkin en pysty hyväksymään sitä että nykyään on aivan älyttömät siirtokustannukset. Binance videollasi 50e siirto maksoi 15e, huhhuh.
  Itse tykkään käyttää Bitcoin Cashia sikälimikäli kuin mahdollista. Itseltäkin löytyisi Bitcoinia sijoitettavaksi mutta juuri se kun melkein puolet hupenee siirtokustannuksiin niin ei mahdollista.

  Ajattelin aloittaa treidaamisen Poloniexilla, mutta juuri siitä syystä kun pitäisi bitcoineilla maksaa (joka on ainoa krypto Cashin lisäksi mitä omistan) niin olen jättänyt väliin. Tuo Binance on uusi tuttavuus, ja hienoa nähdä että sielllä myös affiliate -ohjelma. Liityn pikapuoliin affiksesi ja alan seuraamaan strategiaasi. Kiitos mainiosta postauksesta ja toivottavasti jaksat tehdä näitä ahkeraan tahtiin. Varsinkin Ripple vaikuttaa sen verran lupaavalta että mielenkiinnolla odotan millaiset voitot siitä kertyy. 😉

  Ps. Suosittelen perehtymään LeoCoiniin. Viitteitä siitä että se saattaisi kohtapuoliin räjähtää käsiin sen perusteella mitä olen tutustunut yhtiön johtoon, mene ja tiedä.

  1. Täytyy tutustua. Tosin enää ei voi perääntyä näillä mennään se yks vuosi ja katsotaan mitä tulevan pitää! 🙂

  2. Ei noi siirtokulut haittaa jos kerran vuoden holdaa, eiköhän niiden siirtokulujen verran ainakin tule nousua vuodessa. Arvioitu, että nousisi jonnekin 50 000 dollarin maastoon / 1 BTC tämän vuoden aikana.

 2. Kyllä tää projektisi päättyy niin, että
  kiroat sitten niin maan perusteellisesti,
  ”että miks en sijoittanut enemmän” 🙂

 3. Itse lähdin vastaavanlaiseen haasteeseen muutamia päiviä sitten. 🙂 Jännästi meillä menee yhteen ideat, tosin itse hankin asteittain coineja/tokeneita, tarkoitus päästä 30 asti. Tällä hetkellä hallussa 25.

  Ekan päivitykseni aiheesta, jossa kerron tarkemmin, että miksin Bitcoinia ja miten sitten lähdin hajauttamaan salkkuani muihin kryptoihin voit lukea tästä. 🙂
  https://kryptovaluuttatoimisto.wordpress.com/2017/12/30/kryptosalkkublogi-1-miksi-lahdin-sijoittamaan-bitcoiniin-olenko-hyotynyt-paatoksestani/

  Lisäilen myös viikottain aina viikkopäivityksen salkun kehityksestä sekä teen youtubeen viikottain muutamia videoita aina kun hankin lisää yms. 🙂 YT:ni voit tsekata tästä: https://www.youtube.com/user/Wespa/videos

  Ei mitään, kun hyviä sijoituksia sinullekin Miksu. Ajattelin seuraavaan updateen tehdä jonkinlaisen kuukausitavoitteen, jonka edistymistä sitten seuraan viikottain. Haluaisinkin kysyä samalla sinulta, että onko sulla jotain kuukausitavoitetta, tai esim. 3kk tavoitetta, mitä aina tavoittelet? Kurssithan tulee kyllä heilahtelemaan ja saattaa joku viikko laskea arvo vaikka 20%, ainakin jos käyttäytyy yhtään Bitcoinin tavoin, mutta sitten taas sieltä pörssi elpyy ja mennään uuteen nousuun. Veikkaisin, että vuoden holdauksella sulla on mahdollisuudet 5x-100x kertaistaa alkupääomasi.

  Tähän tuli nyt aika monta linkkiä, mutta tästä sain idean 30 krypton haasteeseen ja siinä on kerrottu hyvin, millaiset mahdollisuudet on vuoden holdauksella tienata useammalla kryptolla. 🙂
  http://blog.mclain.ca/what-would-happen-if-you-bought-30-crypto-currencies-and-held-them-for-365-days/

  1. Katos vaan aika lähellä menee ideat ja tosi kova toi youtube kanava ideana.. innostun siitä itsekin jos portfolion arvo nousee yli 5.000$.

   Ei ole tällä hetkellä mitään tavotteita muuta kuin saada omat takaisin. Tämä on tämmönen julkinen testi missä pystyy näyttämään ihmisille jotka ovat kuulleet tosi paljon kryptovaluutasta mutta eivät tiedä onko kyseessä mimmonen homma. Tässähän näkee ja pystyy sitä sitten seuraamaan vierestä. Ja mikä parasta, en itse tiedä edes lopputulosta 🙂

   Mutta itse siis fanitan kryptovaluuttaa ja toivon sen tulevan isommin markkinoille, jotta kryptolla pystyisi esim. maksamaan ravintoloissa ja kaupoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *