molbillink roadmap

Onko tässä Elisan, Telian ja DNA:n tappaja?

Saako olla liittymä missä on rajaton puhe, data ja saat siitä vielä rahaa?

Tosiaan Mobilink kansainvälinen GSM-operaattori ja mainostoimisto tekivät yksityisen ICO:n, jossa keräsivät rahaa PRE-ICOON. PRE-ICO:ssa rahaa kerättiin yli 5.000.000$. Nyt alkaa ICO vaihe missä tavoite on kerätä rahaa kokonaisuudessaan 134.000.000$. Lyhyt versio mistä on kyse on tässä: Short Whitepaper. Se mitä Mobillink yrittää omien sanojensa mukaan tehdä on palauttaa rahaa yhtiöiltä ihmisille. Näin tavallaan blockchain toimiikin. Moni ei ole tätä ehkä oivaltanut mutta Internet 3.0 on tätä. Nimittäin blockchain. Tästä syystä esim. Facebook ja Google ovat kieltäneet blockchainin, ICOt ja kryptovaluutat kokonaan koska he ymmärtävät, että heiltä riistetään parhaillaan omaa valtaa pois. Eihän se ole heidän intressinsä mukaista tukea tätä toimintaa.

Miksi tämmönen liittymä on tulossa ja miksi se voisi oikea olla seuraava iso juttu?

Tällä hetkellä on Suomessa hyvä sillä noin 20 eurolla saa rajattoman puheen ja datan. Espanjassa, Italiassa ja muualla päin maailmaa tilanne on niin, että puhe saattaa olla rajaton mutta datan käyttö 2GB käyttökatto tai vähän isompi. Tiedän tämän jo pelkästään empiirisestä kokemuksesta. Mobillink tähtää siihen, että maasta riippumatta saat liittymän mikä ei maksa mitään ja siitä maksetaan vielä käyttäjälle rahaa. Jenkeissä semirajaton maksaa jo noin 60$. Nyt kaikille työnnetään ilmainen liittymä jossa rajaton data. Kertokaas oikeasti onko jotain ihmistä maan päällä joka ei tähän suostu? Ei minua ainakaan kiinnosta maksella kuukausittain yli 30 euron laskuja. Mielummin otan tämän liittymä ja saan siitä vielä rahaa.

Mikä tässä on ns. the catch?

Mainostajat maksaa käyttäjien liittymät. Käytännössä mobillink antaa ilmaisen liittymän mutta näet jotakin mainoksia. Mainostuloistaan ne maksaa jotain rahaa myös takaisin.  Itseasiassa nyt kun oikeasti miettii tarkkaan mainostajan näkökulmalta, niin kuinka toimivia ovat TV mainokset? Kuka rehellisesti katsoo TV mainoksia tai myöntää katsovansa kännykkää? Itse olen rehellisesti koko ajan Telegrammissa, jossa minulla on watchlist ja seuraan tilanteen kehittymisiä. Kännykkä kiinnostaa enemmän kuin TV ja TV:stä katson rehellisesti vain erilaisia youtube kanavia tänä päivänä koska sieltä saan sitä sijoitusinformatiota informaatiota, josta saan itselleni hyviä sijoituspäätöksiä. Missä hyödynnetään lohkoketjua? Siinä, että mainokset oikeasti näkyvät oikeille ihmisille eikä boteille. Tällä hetkellä emme voi tietää mistään onko facebook ja vk mainokset oikeita näyttöjä / klikkejä vai onko joukossa myös botteja. Koska näiden intressi on tehdä rahaa. Lohkoketju antaa mainostajalle juuri sen mitä ne tilaa, koska lohkoketjussa ei voi kukaan ihminen peukaloida yleistä isoa tilikirjaa.

Aionko itse sijoittaa?

Jokainen joka sijoittaa ICO vaiheessa vähintään 300$ saa sitä vastaan erc20 tokeneita hintaan 0.10$ ja yhden ilmaisen liittymän. Itse mietin pitkään, että joko sijoitan ICO vaiheessa tai sitten ostan vasta kun on pörssissä. Tulin siihen päätöksen, että laitan 500$-1000$ kiinni ja katsotaan miten käy. Mobilink ilmoitti, että kun ICO on ohi niin he listautuu heti alkuun 3 pörssiin. Mitä enemmän on pörssiä sitä enemmän on tietenkin volyymiä, joka taas nostaa tokenin arvoa. ICO loppuu tosiaan 15.4.2018 ja tämän jälkeen jos et kerinnyt mukaan ICO:n saat ostettua tokeneita myös lukuisista pörsseistä. Mikäli itse uskot, että tässä on ideaa niin voit osallistua ICO:n tai ostaa myöhemmin pörssistä.

Roadmap

molbillink roadmap

Jaa / Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *